Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Viking overtager Jersey avlsarbejdet i Frankrig

Af SSV - 9. okt. 2018 KL. 16:25

Viking har indgået en aftale med den store franske kvægavlsforening, Evolution, der betyder, at VikingGenetics fremover driver Jersey avlsarbejdet i Frankrig.

VikingJersey har igennem mange år været helt central på det europæiske marked og helt i top på det amerikanske marked. Aftalen med Evolution betyder, at avlsprogrammet nu bliver endnu større, og det er en fordel for de danske Jersey kvægbrugere. Det skriver Viking i en pressemeddelelse.

- Nu kan vi udvikle og selektere Jersey genetikken i en endnu større population, og det gør det muligt at skabe endnu større avlsfremgang og dermed en bedre bundlinje for vores nordiske medlemmer, siger Lars Nielsen, som er avlschef i VikingGenetics.

Som et led i introduktionen af det nye samarbejde blev der solgt to danske Jersey kvier på eliteauktionen på det nyligt afholdte SPACE show i Rennes i Frankrig. Kvierne, der er opdrættet af Nr. Haugaard I/S i Hjørring og Carsten Asmussen, Christiansfeld blev solgt for henholdsvis 6.200 og 6.800 euro, hvilket vidner om en meget stor interesse for VikingJersey i Frankrig.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame