Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Udtag prøver i ikke-omrørt gylletank

Af mod - 22. mar. 2016 KL. 15:04

  • ww194122_1
  • ww194122_2
  • ww194122_3

Ny prøveudtagning i gylletanke forud for udbringning uden forudgående gylleomrøring er nu muligt.

Muligheden for at fordele gyllen optimalt har hidtil været begrænset af, at prøvetagning krævede oprøring af gylletanken.

Da oprøring oftest foregår i forbindelse udbringningen, har det været et problem at få analyser på gyllen tidsnok til, at kunne bruge dem til at beregne den optimale mængde til de forskellige marker.

Eurofins Agro /BLGG har gennem det seneste år, sammen med firmaet Sikre Prøver Aps, arbejdet på at frembringe prøvetagningsudstyr, der er egnet til at tage prøver af gylle i ikke-oprørt tanke. Udstyret er nu velafprøvet og laboratoriet tilbyder nu denne prøvetagnings service som en del af sit produktprogram.

Prøvetagningen

Der udtages tre spydprøver fra gylletanken. Spydprøverne tages efter samme princip som prøver med spyd i ensilagestakke, altså fra top til bund.

Når spyddet sænkes i gylletanken fyldes det efterhånden som det går ned, og når det 'står' på bunden har man en 'gyllesøjle' med samme fordeling som gylletanken med hensyn til næringsstoffer. De tre delprøver samles til én prøve, der efterfølgende neddeles efter anerkendte neddelings principper.'

Metoden er testet i forhold til den traditionelle metode med prøve af oprørt tank, og giver sammenlignelige analyseværdier.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame