Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Smarte løsninger tilpasset konkrete behov

Af Rasmus - 8. jan. 2018 KL. 14:34

JB Maskiner udvikler og producerer maskiner ud fra egne erfaringer og et tæt samspil med danske landmænd, som de blandt andet møder på Nutrifair.

JB Maskiner er blandt andet kendt for sin forhandling af et bredt program af strømaskiner, men for to-tre år siden begyndte virksomheden også at producere maskiner og redskaber i Danmark med udgangspunkt i de ønsker og behov, som indehaverne Jytte og Bjarne Madsen identificerede på deres egen bedrift. De driver landbrug i Møldrup nord for Viborg og har blandt andet 95 malkekøer. Produktprogrammet er derfor meget bredt, og mange løsninger kan desuden skræddersys til den enkelte kunde.

Mål at spare tid

- Vi kan se, at det er en fordel i forhold til mange producenter og forhandlere, fordi vi selv har ønsker til forbedringer og finder på løsninger ud fra devisen, at det kunne være rart at ha', siger Jytte Madsen, som er den der til dagligt står for køerne.

- Vi går efter løsninger, som kan gøre hverdagen lettere, og vi er en lille virksomhed med tæt tilknytning til kunderne, fortæller hun.

Hun suppleres af sin mand, Bjarne Madsen, som vurderer, at det, JB Maskiner gør anderledes end mange andre maskinproducenter, er, at de kører rundt og besøger landmænd og ser, hvad de kan hjælpe dem med, så de kan spare tid.

Rotorharve til sengebåse

Et eksempel på et redskab, som udvikles i tæt samarbejde med en kunde, er en prototype af en rotorharve til sengebåse, som vises på Nutrifair senere i januar.

- Vi har udviklet den, fordi vi kan se, at der er mælkeproducenter, som får problemer med strøelsen i sengebåsene, når de anvender halm, kridt og vand. Det sker, hvis blandingsforholdet bliver lidt forkert, og så kan det blive så hårdt som beton, forklarer Bjarne Madsen.

Dialog på Nutrifair

Prototypen er udviklet i samarbejde med en fynsk landmand, og de tager den med på Nutrifair for at høre de besøgendes reaktion på den og samtidig håber de at komme i dialog med de mange besøgende, som måske har idéer til forbedringer af prototypen.

- Det, at vi kan komme i dialog med professionelle landmænd, er en af de gode ting ved Nutrifair. Vi er altid åbne for gode idéer og kan hurtigt lave noget, hvis landmændene har et behov.

- Vi bruger derfor Nutrifair til at møde landmænd, som gerne vil have lavet skræddersyede løsninger. Og det er et ideelt sted, fordi det er meget fagligt. Og det er også et sted, vi får idéer, siger Bjarne Madsen.

Jytte Madsen tilføjer, at JB Maskiner på den måde udvikler mange produkter til danske landmænd og i samarbejde med danske landmænd.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame