Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

S-ordfører fik øjenåbner i Thy

Af joa - 4. sep. 2018 KL. 12:00

Socialdemokratiets landbrugsordfører Simon Kollerup har været en tur på landet.

Simon Kollerup var på forhånd ikke i tvivl om erhvervets betydning, før han i denne uge var på besøg hos en række landmænd og virksomheder i Thy, Nordjylland og på Mors.

- Erhvervet er med til at sikre sammenhængskraften i Danmark, og dermed skal det understøttes på en måde, så der kan foregå en sund udvikling, og nye generationer med gejst og vilje kan komme ind i erhvervet, lød det fra Simon Kollerup.

Muligheder for de mellemstore

Besøgene var arrangeret af LandboThy og Landbrug & Fødevarer, og ordføreren begyndte dagen som medhjælper ved morgenmalkningen og fodringen af kalve hos Susanne og Anders Just nær Kolby i Thy.

Parret er næsten nyetablerede mælkeproducenter med 200 malkekøer og driver 200 hektar. Besøget hos familien Just var en lille øjenåbner hos ordføreren.

- Det er meget positivt at se, at man som ung landmand kan skabe en produktion, der er sund og bæredygtig. Jeg har nok gået rundt med en fornemmelse af, at bedrifterne gerne skulle være større for at være lønsomme. Det er godt at se, at der også er gode muligheder for de mellemstore bedrifter, hvis man er dygtig og har gejsten - som Susanne og Anders, sagde Simon Kollerup.

- Jeg tror, det er vigtigt, at vi har nogle store fixpunkter i form af store brug, men at vi derudover kan have en mangfoldighed af landbrug. Vigtigt er det, at erhvervet er robust, tilføjede han.

Lyst til landbruget

Simon Kollerup hæftede sig særligt ved, at Susanne og Anders Just helt målrettet går efter at finde danske medarbejdere. Lige nu beskæftiger de en fodermester og to elever.

- Jeg synes, det er positivt, at de prioriterer at lede efter danske medarbejdere, så der også kommer nye unge ind i landbruget, og selvfølgelig at de kan lykkes med at finde medarbejdere, der har lyst til landbruget, sagde Simon Kollerup.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame