Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Opnå en højere livsydelse hos køerne

Af Maskinbladet - 12. mar. 2018 KL. 13:40

Kan man avle sig til høj livsydelse? Nej. Kan man fodre sig til en høj livsydelse? Nej. Kan man passe sig til en høj livsydelse? Ja.

Vi er alle enige om, at der er god økonomi i at have sunde køer med god holdbarhed og livsydelse. Trods det, halter vi i Danmark efter på holdbarhed og livsydelse. Det fastslår Peter Hansen, kvægkonsulent, KvægrådgivningDanmark i den seneste udgave af Bovi, der udkommer fredag den 16. marts.

Ydelsen pr. ko er blandt de bedste, hvorimod antallet af malkeår i 2016 kun var 2,6 år sammenlignet med lande som Polen, Israel og USA, der alle ligger over tre malkeår.

Livsydelse er en multifaktoriel størrelse. Det betyder, at der er mange faktorer, der skal gå op i en større enhed. Det betyder også, at der ikke findes nogen lette løsninger - og heller ikke nogen vidundermidler.

Cowsignals fra Holland har udarbejdet et enkelt og helt rigtigt koncept, som man ikke kan være uenig i. Det handler om at gøre de rigtige ting rigtigt på det rigtige tidspunkt. Målet er at sikre, at kalv, kvie og ko får dækket de basale behov døgnet rundt.

De basale behov er foder, vand, lys, luft, hvile og plads. Opfyldes disse behov døgnet rundt, resulterer det i sunde og holdbare køer.

- Hvis de basale behov bliver dækket rigtigt på det rigtig tidspunkt, er fundamentet for den sunde og holdbare ko lagt. Det er også måden at hæve livsydelsen på og sænke antallet af opdræt eller øge salget til levebrug afhængigt af, hvilken strategi der passer til din bedrift, understreger Peter Hansen.

Læs mere i Bovilogisk

Læs meget mere om de basale behov i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 16. marts.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 9626 5299.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame