Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Øko-køerne slippes fri på søndag

Af mbl - 18. apr. 2017 KL. 08:38

Øko-gårde over hele landet inviterer danskerne med, når stalddørene åbnes, og køerne bliver lukket på græs til Økodag

Søndag den 23. april er danskerne inviteret til forårsfest med de økologiske malkekøer. 65 økologiske gårde over hele landet inviterer til Økodag, hvor man kan opleve øko-køerne danse af begejstring, når de bliver lukket ud på græs efter en vinter i stalden.

- På søndag åbner økologerne dørene og viser deres landbrug og glade øko-køer frem for omverdenen - så danskerne kan se og mærke hvilken forskel, de gør, når de vælger økologi. Økodag markerer alliancen mellem de økologiske landmænd og forbrugerne og sætter fokus på, hvad vores mad handler om: at den kommer fra jorden, at der står mennesker bag, og at dyrene skal have et godt liv, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, der personligt glæder sig meget til dagen.

- Økodag er en festdag for både de økologiske køer og de tusindvis af danskere, der deltager. Oplevelsen er lige magisk hvert år: Synet af de begejstrede dyr, der ligesom speedway-kørere gasser op i højspændt forventning før de slippes løs i deres rette element - på frisk forårsgræs under åben himmel, siger han og understreger, at alle økologiske køer er på græs i sommerhalvåret.

Halvanden million gæster

Økodag er den største nationale fødevare- og landbrugsbegivenhed i Danmark. Siden eventen første gang fandt sted i 2005 er antallet af deltagere steget fra 10.000 til sidste år 237.000 danskere.

Økodag er en mulighed for, at de mange danske børn, der ikke har en naturlig tilknytning til landbruget, kan besøge en gård, siger projektleder Birgitte Nygaard fra Økologisk Landsforening.

- Økodag er en sjov og hyggelig forårssøndag, hvor man kan komme helt tæt på dyrene, smage på mælken, møde den økologiske landmand og blive klogere på, hvad økologi er. Her kan forældre og bedsteforældre tage deres børn og børnebørn med ud og opleve, at øko-mælken ikke kommer fra en karton, men fra en økologisk malkeko. For mange børn er det en stor oplevelse, første gang de står overfor en levende ko. En oplevelse, der er med til at give dem en forståelse af madens rejse fra jord til bord, siger hun.

Den officielle åbning af Økodag finder sted på Sommerbjerg ved Ejstrupholm og er samtidig en del af Aarhus Kulturby 2017. Her vil a capella-koret Vocal Line fra Aarhus varme op til og akkompagnere køernes dans med et musikalsk indslag efter åbningstaler ved gårdejer Mads Helms og Økologisk Landsforenings formand, Per Kølster.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame