Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Minister afviser afgift på kød for at lette CO2-udslip

Af MAN - 11. feb. 2019 KL. 14:30

Både regeringen og de øvrige partier har nedstemt Alternativets nye forslag om afgift på kød.

Klimaeffekten af afgiften er for lille til, at forslaget reelt vil give noget i det store regnskab og det vil give for store administrative problemer, hedder det fra skatteministeren minister Karsten Lauritzen (V).

- Hvis man lavede en afgift på kød, som det her foreslås fra Alternativet, vil der dukke enormt mange administrative problemer op. Oksekød er ikke bare noget, vi sælger i 400 gram nede i Netto. Det bliver også blandet i en masse ting. Så skal man finde ud af, hvor meget kød der er i det ene eller andet, og så skal der betales afgifter af det, sagde ministeren i Folketinget fredag, skriver FødevareWatch.

Heller ikke klimaordfører Jens Joel fra Socialdemokratiet (A) mener, at forslaget er et ordentligt redskab til at opnå, hvad man gerne vil. Nemlig at nedsætte CO2-udledningen fra landbruget.

- Vi vil hellere kigge på, hvordan man regulerer og sikrer, at landbruget udleder mindre klimagas i sin produktion af kødet, fordi vi så sikrer, at der rent faktisk også er en effekt på klimaet, sagde han under behandlingen af forslaget, skriver FødevareWatch.

Forslaget om en afgift på 17 kr. pr. kilo oksekød kommer fra Alternativets Klimaplan 2030, som partiet fremlagde i oktober 2018.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame