Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Mælkeproducent betaler gerne 150.000 ekstra for overenskomst

Af ame - 10. jul. 2018 KL. 12:05

Nordjysk mælkeproducent har tegnet overenskomst med 3F, og betaler gerne for "at få orden i sagerne".

Gennem de seneste tre år har 3F i tegnet flere og flere overenskomster med større mælkeproducenter. Ifølge fagforeningen er det fordi, landbrugene bliver større. Det skriver DR Nordjylland.

- Vi oplever en strukturudvikling, som bevirker der bliver færre landbrug, som til gengæld bliver større med flere medarbejdere. Derfor ser vi det som en naturlig udvikling at flere vælger at blive medlem hos os og omfattet af en overenskomst for at få styr på løn og ansættelsesvilkår for deres medarbejdere, siger direktør i arbejdsgiverorganisationen GLS-A, Jens Bjørn Poulsen, til DR Nordjylland.

citat startcitat start

Det er godt at få orden i sagerne. Men det handler også om, at vores medarbejdere har de rette forhold.

Jakob Nygaard Bjerrum - landmand

citat slutcitat slut

- Når man skal rekruttere arbejdskraft, så markedsfører man sig med, at de vilkår man tilbyder er fuldt ud konkurrencedygtige med det man kan opleve med andre erhverv i landet, siger Jens Bjørn Poulsen til DR Nordjylland.

Tilfreds landmand

Landmand Jakob Nygaard Bjerrum i Fårup ved Hobro har tegnet overenskomst med 3F. Han har over 600 malkekøer og otte ansatte på sin gård - og nu også en overenskomstaftale.

Selve aftalen koster Jakob Nygaard Bjerrum omkring 150.000 kroner ekstra om året, men de penge er givet godt ud, mener han.

- Det er godt at få orden i sagerne. Men det handler også om, at vores medarbejdere har de rette forhold. Jeg tror, at de fleste danske landmænd følger reglerne, men det at have en overenskomst gør, at vi har en arbejdsgiverforening, som vi kan henvende os til, hvis vi har spørgsmål. Og vi kan få hjælp af 3F til at håndtere forskellige situationer, siger han til DR Nordjylland.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame