Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

L&F kritiserer ny bekendtgørelse

Af ame - 9. jul. 2018 KL. 15:50

Ændring i Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen får kritik med på vejen fra Landbrug & Fødevarer, Kvæg.

Der er dårlige nyheder for de danske kvægproducenter. I hvert fald ifølge Landbrug & Fødevarer. Organisationen kritiserer, at Miljø- og Fødevareministeren har bestemt, at BAT-niveauet for nye kvægstalde skal sættes til 0,89 kg N pr. kvadratmeter pr. år. Det betyder at der i fremtiden kun kan bygges kvægstalden med faste drænede gulve. Det til trods for at Miljø- og Fødevareministeriet endnu ikke er færdig med en samlet undersøgelse af, hvilke staldtyper og miljøteknologier, der kan hjælpe med at reducere ammoniakudledningen.

- Det er stærkt kritisabelt, at landmændenes valgmuligheder i den grad begrænses. Det indsnævrer kvægproducenternes muligheder for at udvide eller bygge nyt til erstatning af en gammel stald, siger Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg og fortsætter:

citat startcitat start

Det er stærkt kritisabelt, at landmændenes valgmuligheder i den grad begrænses. Det indsnævrer kvægproducenternes muligheder for at udvide eller bygge nyt til erstatning af en gammel stald.

Christian Lund - formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg

citat slutcitat slut

-Ministeriet har ikke gjort andet end at fratage os valgmuligheder for at reducere ammoniakudledningen - de har pillet det ene virkemiddel efter det andet af deres egen liste over anerkendte virkemidler.

Han mener, at BAT på kvægejendomme i forvejen er dansk overimplementering, og at der er ingen EU-krav er om BAT på kvæg.

-Det er fuldstændig uacceptabelt at ministeren drage konklusioner på baggrund af en halvfærdig proces - særligt når ministeren har meldt ud at processen vil være helt færdig i løbet af 2019. Ministeren underminerer de grundlæggende principper bag fastsættelsen af BAT. Der bør være frit valg af staldtype indtil de nye gennemarbejdede BAT-vurderinger foreligger.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame