Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kvægkongressen indfører brugerbetaling

Af mbl - 3. jan. 2018 KL. 10:17

Færre midler til faglig udvikling og formidling betyder, at deltagerne kommer til at betale for at deltage i Kvægkongres 2018.

Selvom det tidligere har været gratis at deltage i Kvægkongressen, kommer det fremover til at koste, hvis man vil have den nyeste viden om kvæg.

- Det har ikke været nogen nem beslutning, men vi må bare indse, at det er nødvendigt. Sådan lyder det fra formand for L&F Kvægs sektorbestyrelse Christian Lund, der sammen med en enig bestyrelse forleden vedtog deltagerbetaling på den årlige kvægkongres. Dermed brydes en årelang tradition for, at kvægbrugere og andre interessenter har kunnet deltage gratis i to kongresdage med præsentation af ny kvægfaglig viden og inspiration.

Færre udviklingsmidler

Baggrunden for beslutningen er, at kvægsektoren har fået langt færre midler i 2018 til faglig udvikling og formidling.

- Færre midler har sendt bestyrelsen ud i en benhård prioritering for at sikre en fortsat udvikling af kvægsektoren, fastslår Christian Lund.

- Og i den prioritering har vi fundet, at delvis brugerbetaling på kvægkongressen er nødvendig for at sikre den høje faglig standard på kongressen, vi har tradition for, forklarer formanden.

En tredjedel

Med beslutningen håndterer kvægsektoren finansieringen af den årlige kongres på lige fod med plante- svine- og økologisektoren, hvor der altid har været brugerbetaling. Brugerbetalingen for kvægkongressen udgør cirka en tredjedel af den reelle udgift, og den vedtagne betalingsmodel kan ses nedenfor.

Deltagelse i direktørens og formandens beretning mandag formiddag er gratis og kræver kun tilmelding. Det samme gælder programmet mandag aften med blandt andet raceforeningernes årsmøder. Prisen er fastsat, så deltagelse er billigere for landmænd end for øvrige interessenter. Ligeledes er det billigere for nummer to og efterfølgende deltagere fra samme bedrift. Se betalingsmodellen nedenfor.

Værd at betale for

- Vi håber naturligvis, at kvægbrugerne og alle andre med interesse for kvægsektoren fortsat vil se kongressen som det årlige samlingspunkt, hvor man bliver opdateret på den nyeste viden og tendenser fra ind- og udland - og dermed også en vigtig begivenhed, som er værd at betale for, slutter Christian Lund.

Kvægkongres 2018 finder sted den 26. og 27. februar i MCH Herning Kongrescenter. Hvis man som landmand ønsker at deltage i begge dages kongres, koster det 900 kroner.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame