Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kaffe belaster klimaet mere end oksekød

Af mod - 11. aug. 2019 KL. 12:00

Oksekød belaster kun klimaet med det halve sammenlignet med slik, alkohol, kaffe og te, viser rapport fra Aarhus Universitet.

En rapport fra Aarhus Universitet viser, at nydelsesmidler som alkohol, søde sager, kaffe og the udgør ikke mindre end 28 procent af det samlede klimaaftryk fra danskernes fødevarer.

Klimabelastningen fra oksekød udgør omkring 11-15 procent af den samlede klimabelastning fra gennemsnitskosten blandt voksne danskere.

Sådan skriver DR.DK

Minister vil ændre spisevanerne

Den nye S-regering har en ambitiøs målsætning om, at Danmark skal reducere drivhusgasser med 70 procent i 2030. Det gør Danmark til af de mest ambitiøse lande på klimaområdet.

Men ifølge dr.dk, så vil vores Fødevareminister Mogens Jensen (S) ikke tvinge folk til at vælge slik, alkohol, kaffe og the fra.

- Det handler meget om oplysning og motivation af forbrugerne til at ændre spisevaner. Og det vil jeg styrke som minister, udtaler han sig til dr.dk.

- Vi skal gøre det lystbetonet for danskerne at bidrage. Det handler ikke om tvang, og at vi skal gå og piske hinanden, fordi vi spiser noget bestemt, siger Mogens Jensen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame