Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fremstillingsprisen skal optimeres

Af lib - 12. jan. 2018 KL. 08:57

2018 er så småt i gang, et nyt år med nye udfordringer og nye mål.

Har du tænkt over, hvordan du får styret din virksomhed i den rigtige retning og indfriet de målsætninger, der er lagt for det kommende år? Det spørgsmål stiller Rasmus Gramkow, driftsøkonom, LandboNord i den nyeste udgave af Bovi.

- Hvis ikke der i forbindelse med budgetplanlægningen er opstillet nogle indsatsområder med dertil knyttede handlingsplaner, bør du i samarbejde med din fagkonsulent og driftsøkonom finde de indsatser, som kan optimere din bundlinje, påpeger han og fortsætter:

- Vores produkters fremstillingspris er i skarp fokus for tiden. Hvad koster det at fremstille en gris, et kg hvede, et kg mælk, et minkskind, et kg kartofler - ja, bedriftens output og omkostningssæt bliver målt og vejet. Hvad skal produktet som minimum koste, når det sælges, for at vores omkostninger er dækket?

Han fastslår derfor, at uanset produktionens størrelse skal fokus rettes mod at optimere fremstillingsprisen. Er der justeringer i produktionen eller mindre investeringer, som kan genere et økonomisk afkast nu og her?

- Jagten er startet på at optimere sin fremstillingspris, og dermed styrke virksomhedens modstandskraft til perioder med lavere afregningspriser - tiden med en lav mælkepris kommer før eller siden, siger Rasmus Gramkow.

Læs mere i Bovilogisk

Læs mere om i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 12. januar.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 9626 5299.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame