Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fransk minister indvier dansk datterselskab

Af joa - 13. sep. 2018 KL. 09:30

Frankrigs landbrugs- og fødevareminister indviede onsdag Vilofoss' nye kvægmineralfabrik Questmin.

Hvad der startede som plantegninger og et 50-50 joint venture mellem den franske landbrugskoncern Agrial og DLG's datterselskab Vilofoss, er nu blevet til det officielle klip i snoren. Kvægmineralfabrikken Ouestmin i Frankrig producerer allerede på næsten højeste kapacitet. Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

- Vi er utrolig stolte af vores nye fabrik, Ouestmin, som vi netop har indviet sammen med den franske landbrugs- og fødevareminister og vores stærke samarbejdspartner Agrial. Det er meget glædeligt, at DLG og Vilofoss' fodfæste i Frankrig er øget betragteligt. Fabrikken er den mest moderne af sin slags i Europa, derfor har vi selvfølgelig høje forventninger til produktionen og det store franske marked, som ofte bliver betegnet som Europas vigtigste landbrugsland, siger koncerndirektør i Vilofoss Jacob Holm.

Leverandør til nordfranske kvæg

DLG og Agrial har sammen investeret 11 millioner euro - eller 82 millioner danske kroner - i Ouestmin-fabrikken, der er Europas mest moderne vitamin- og mineralfabrik. Fabrikken bruger 60 procent mindre energi sammenlignet med en almindelig mineralfabrik. Ouestmin skal fungere som hovedleverandør af kvægmineraler til Normandiet og Bretagne, som er et af de vigtigste områder for Frankrigs mejeriindustri, og hvor Agrial har betydelige markedsandele.

DLG-koncernen har for nylig samlet alle sine datterselskaber i forretningsområdet Vitaminer & Mineraler under ét brand: Vilofoss. Det drejer sig om Vitfoss (Danmark), Calcialiment (Frankrig), Deutsche Vilomix (Tyskland) og Fodermix (Sverige), som fremadrettet alle vil hedde Vilofoss.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame