Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

EU giver Danmark en ny kvægundtagelse

Af joa - 7. sep. 2018 KL. 15:00

EU-Kommissionen har efterkommet Danmarks ønske om en fornyelse af kvægundtagelsen.

Konventionelle danske kvægbrug kan se frem til at kunne fortsætte med at bruge kvægundtagelsen, der giver dem mulighed for at dække en større andel af deres gødskningsbehov med husdyrgødning end EU's nitratdirektiv ellers tillader. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig meget over, at vi igen er lykkedes med at få en fornyelse af kvægundtagelsen i hus. Det har været afgørende, at Danmark har kunnet vise, at vores implementering af nitratdirektivet virker, og at undtagelsen ikke fører til en større belastning af grundvand og vandmiljø. Det vidner om, at EU-Kommissionen og de øvrige medlemslande har tillid til vores regulering og til de miljøkrav, vi stiller for landbruget, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Gælder frem til næste sommer

Undtagelsen betyder, at kvægbrug årligt kan udbringe op til 230 kg kvælstof fra husdyrgødning og anden organisk gødning per hektar på deres marker. Uden undtagelsen havde grænsen været 170 kg per hektar. Til gengæld skal kvægbrug, der anvender undtagelsen, leve op til en række særlige miljøkrav. Blandt andet skal landmændene plante specifikke afgrøder, der er særligt gode til at optage kvælstof.

Samtidigt kan landmændene glæde sig over, at den nye undtagelse ikke medfører nye betingelser for de kvægbrug, der anvender den. Den nye kvægundtagelse giver i stedet grundlag for, at undtagelsesbedrifter fremadrettet får mulighed for at vælge mellem flere afgrøder.

Den nye undtagelse gælder indtil 31. juli 2020.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame