Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ekstra spredning på stakfordeleren

Af mod - 29. mar. 2016 KL. 11:09

  • ww194377_1
  • ww194377_2

Hollandske Holaras kan til sæson 2016 tilbyde VDW-valse til producentens stakjævner.

Viking stakfordelere fra hollandske Holaras kan til sæson 2016 blive udstyret med en VDW-valse bagerst på stakfordeleren.

- Valsen er dermed monteret på fordeleren forrest i kørselsretningen og jævner samt smider eventuel store bunker ud fremad i kørselsretningen. Derved får selve stakfordeleren et jævnt lag ensilage at arbejde i og kan fordelegræsset helt jævnt i siloen og stakkens bredde. Det sikrer endnu bedre og ensartet ensilagekvalitet i hele stakken både på langs og tværs, fortæller Svend Aage Jensen, indehaver af af Brørup Traktor & Maskincenter, som importere de hollandske redskaber.

Han fremhæver, at det nye redskabssæt er meget kraftigt og bør udelukkende monteres i traktorens baglift.

Ny pakvalse

Stakfordeleren kan desuden monteres med Stego-pakvalsen. Pakvalsen leveres i to varianter i bredderne 2,0, 2,85 og 4,85 meter under betegnelserne Eco og Pro. Som navnene antyder, er der tale om en forholdsvis enkel variant med mulighed for sideforskydning og en pro-model med flere optionsmuligheder som hydraulisk foldbare sidevalser, LED-lys og ekstra vægtballast.

- Den største model har en egenvægt på 1.465 kg og kan yderligere påfyldes 735 liter vand i tromlen og belastes med 600 kg ekstra ved hjælp af to vægtklodser, så sammen med traktoren kommer der virkelig tryk på stakken ? og takket være valsen er det et jævnt tryk i hele stakbredden, fortæller den danske importør.

Flere maskiner i danmark

Der arbejder allerede adskillige Holaras stakfordelere i Danmark ifølge den danske importør.

Det er primært meget kraftige fordelere af typen Viking, der er udviklet til traktorer over 180 hestekræfter.

- Det er en stakfordeler, maskinstationerne kan lide. Med en vaks chauffør ved rattet, en frontmonteret Stego-pakkevalse og en Viking-fordeler i liften kan en traktor udfører et meget flot arbejde i ensilagestakken.

Samtidigt med kapaciteten betyder redskabernes arbejdsbredde og sideskydning meget for sikkerheden under arbejdet. Under ensilering i høje stakke får betegnelsen 'sikkerhed i top' pludselig helt ny betydning. Der er langt ned fra kanten af de høje stakke, hvis det utænkelige sker, og traktoren kommer for tæt på kanten oppe i toppen af stakken, så den sikkerhedsafstand, der opnås takket være redskaber med sideforskydning, er meget betryggende for såvel chaufføren som arbejdsgiveren.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame