Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Dyrskue-entusiaster fik sat krøllerne

Af mbl - 29. mar. 2016 KL. 09:24

Bygholm Landbrugsskole underviste i klargøring til dyrskue

Det blev vasket, tørret, børstet, klippet, trækket, vokset, mønstret og hygget, da 12 unge alle med en stor passion for kødkvæg mødtes på Bygholm Landbrugsskole den 18 og 19 marts.

Om lørdagen foregik den praktiske undervisning hos Vinding og Stenbjerg Limousine ved Brædstrup. Det var unge som til daglig arbejder med racerne Herreford, Blonde, Dexter, Simmentaler, Galloway og Limousine, men alle med ambitioner om at deltage i sommerens skuer, nogle med egne dyr andre med familiens eller naboens. Men på trods af den forskellighed der er ved de enkelte kødkvægsracer, fik alle stort udbytte af kurset.

- Mange racer har ikke så stor volumen, at det er muligt at oprette en sådan weekend kun med fokus på én race, derfor ser jeg det som en stor styrke for alle racer vi kan lave dette på tværs af racerne, udtaler Jens Thaysen kursusleder og initiativtager til kurset og fortsætter:

- Det er nu andet år vi arrangere dette kursus, sidste år var der ni deltagere, der var en enkelte genganger i år, ellers var det nye kursister.

Fredag aften og lørdag formiddag stod programmet på tema om avl og lidt grundlæggende teori om avlsværdital og eksteriør, mønstring og klargøring og styling af de forskellige racer.

Et par stykker havde ingen eller kun meget lille erfaring med dyrskue, men havde et stort ønske om at deltage i sommers skuer.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame