Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Danskerne spiser mindre rødt kød end antaget

Af mbl - 3. mar. 2016 KL. 09:56

Danskerne spiser mindre kød end flere rapporter viser, og mængden af rødt kød på de danske tallerkener er heller ikke alarmerende højt.

Danskerne spiser i gennemsnit 546 gram, rødt kød i rå vægt om ugen. Det viser en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet. Dermed spiser den gennemsnitlige dansker mindre end de 500 gram tilberedt rødt kød som Fødevarestyrelsen anbefaler. De 546 gram kød svarer nemlig til under 400 gram tilberedt rødt kød, og det er mindre end mange andre beregninger viser.

- Hvis man ser på forskellige beregninger og analyser af danskernes kødforbrug, ser det ofte meget højt ud. Denne rapport bygger på Danskernes Kostvaner 2011-2013, hvor DTU spurgte et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, hvad og hvor meget de spiste. Det, mener vi, giver et mere retvisende billede af, hvor meget kød danskerne rent faktisk får, siger Puk Maia Ingemann Holm, der er chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

citat startcitat start

Man vinder mere ved at kvitte smøgerne eller dyrke regelmæssig motion end ved at skære ned på kødet

- Puk Maia Ingemann Holm, chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer.

citat slutcitat slut

Samtidig viser undersøgelsen, at det er en mindre gruppe danskere, som står for en stor del af kødforbruget. Det er overvejende unge mænd med ingen eller erhvervsfagliguddannelse, der spiser mest kød, og den gruppe er samtidig kendetegnet ved at dyrke lidt motion, spise mere usundt og ryge mere end gennemsnittet.

- De danskere der spiser mest kød, kan med fordel sætte ind andre steder først, hvis de vil nedsætte risikoen for livstilssygdomme. Man vinder mere ved at kvitte smøgerne eller dyrke regelmæssig motion end ved at skære ned på kødet. Det vigtige er, at man får en varieret kost med frugt, grønt, magre mælkeprodukter, fuldkorn og magert kød. De fleste danskere kan fortsat nyde den mængde kød, de spiser nu, uden at det kommer til at gå udover deres sundhed, siger Puk Maia Ingemann Holm.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame