Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Dansk Hereford-kvæg eksporteret til engelsk top-besætninger

Af mod - 2. aug. 2017 KL. 08:34

Fem danske Hereford-avlere har eksporteret 17 Hereford til Herefordracens hjemland, England.

Fem danske Hereford avlere har på juli måneds sidste dag, mandag den 31. juli 2017, eksporteret 17 Hereford, 1 tyr, 4 køer, 9 kvier, 2 tyrekalve og 1 kviekalv, til Herefordracens hjemland, England.

Tre af Englands bedste Hereford besætninger har købt 17 dyr hos Aage Bonde, Hedensted (2 kvier), Jytte og Henning Have, Egtved (1 ko), Gillian og Flemming Andersen, Vejen (2 kvier), Bent Sørensen, Hovedgård (1 tyr) og Anni og Anders Søndergaard, Nibe (3 køer, 5 kvier, 2 tyrekalve og 1 kviekalv).

De fire yngste dyr i eksporten er efter Herefordforeningens nyeste insemineringstyr, Nordbæk Kenan 1098, der er en meget benyttet tyr, og hvis første afkom viser særdeles gode resultater.

Største enkeltstående eksport

Det er den største enkeltstående eksport nogensinde af danske Hereford til England.

Købere af de 17 dyr er tre af Englands i øjeblikket mest succesfulde Hereford besætninger, som i år præger dyrskuerne i Storbritannien med topplaceringer. De tre besætninger, Coley, Frenchstone og Sky High, der har købt dyrene, har de seneste år også været helt i toppen, når de i Storbritannien prestigefulde titler, 'Bull of the Year' og 'Female of the Year' er blevet uddelt. Både i 2012, 2013, 2014 og 2015 har dyr fra en af de tre besætningerne vundet én af titlerne.

Eksport af danske Hereford til Herefordens hjemland, England, var noget mange danske Hereford-avlere ikke havde troet muligt for nogen år siden. I dag har Hereford-avlere i England og på de britiske øer fået kig på kvaliteten af de danske Hereford dyr, der har top afstamninger fra hele verden, og har købt nye avlsdyr til deres besætninger fra Danmark.

I 2016 blev der eksporteret 18 danske Hereford til Storbritannien til fem forskellige besætninger, og dette antal dyr forventes i 2017 mindst at blive fordoblet med denne eksport.

Mange af de danske Hereford-dyr, der er eksporteret til England og de britiske øer, har markeret sig i avlen med bl.a. topresultater på salgsauktioner og dyrskuer, senest på Royal Welsh Show i Wales i sidste uge, hvor den 2,5 år gamle danskfødte tyr, Bakgård 1 Keno 1178, avlet af Kirsten og Erik Siersbæk, Frøstrup, blev udpeget til Supreme Champion ? Bedste Hereford ? på det store kongelige dyrskue i Wales.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame