Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Dansk Hereford Kød er kommet godt fra start

Af mod - 6. dec. 2017 KL. 07:45

De første Hereford dyr til Dansk Hereford Kød blev slagtet i uge 32, og der er til og med uge 48 blevet slagtet 262 Hereford dyr med en samlet vægt på 87.805 kg

Herefordforeningen har længe ønsket at sælge oksekød af høj kvalitet fra Hereford, der har haft et så godt og naturligt liv som muligt, til danskerne. I maj 2017 indgik Herefordforeningen en aftale med Danish Crown Beef og KødGrossisten i Vemmelev, om produktion, slagtning og salg af Dansk Hereford Kød.

Aftalen betyder for medlemmer af Herefordforeningen, at ungtyre, kvier og unge køer, der er mindst 75 procent renracet Hereford, og slagtes under Dansk Hereford Kød konceptet, indbringer 5,00 kr. ekstra pr. kg. slagtet kød, hvoraf de 4,50 kr. går til leverandøren af dyret. De sidste 0,50 kr. går til Herefordforeningen til administration og koordinering af leverancer fra godkendte Hereford producenter til konceptet.

De første Hereford dyr til Dansk Hereford Kød blev slagtet i uge 32, og der er til og med uge 48 blevet slagtet 262 Hereford dyr med en samlet vægt på 87.805 kg. Med en merpris på kr. 5,00 giver det en merbetaling på kr. 439.025, hvor der til medlemmerne af Herefordforeningen, som leverandør, er udbetalt kr. 395.122 oven i den almindelig notering fra slagteriet.

Slagtes to steder

Alle dyr, som indgår i konceptet, er opdrættet af medlemmer af Herefordforeningen, slagtes og kvalitetsgodkendes af Danish Crown Beef, og Hereford kødet sælges af KødGrossisten, der er en del af Foodservice Danmark.

Slagtning foregår hos Danish Crown i Holsted og Aalborg, og partering og opskæring af kødet sker i Aalborg, hvorefter den videre forædling af kødet varetages af KødGrossisten i Vemmelev inden Hereford kødet sendes ud til restauranter, hoteller med mere.

Leverandører til Dansk Hereford Kød er forpligtiget til at levere dyr med en racerenhed på minimum 75 procent Hereford, og skal desuden opfylde forskellige standarder om pasning og pleje krav til blandt andet græsningsperiode, kalvens fravænningsalder, transport og klassificering for at sikre ensartede produkter af højeste kvalitet.

Evald E. Jensen, der er formand for Herefordforeningens udvalg, Dansk Hereford Kød, er sikker på, at KødGrossistens salg af Dansk Hereford Kød bliver en stor succes, så leverandørerne kan få den bedste pris for deres Hereford. Han ser et stort potentiale i Dansk Hereford Kød, hvor Hereford producenter kan fortælle en god historie om deres produktion til danskerne. Dyrene går ude det meste af året, og lever et naturligt liv sammen med deres kalve, og det sammen med, at Hereford kødet er kendt som utroligt lækkert og af høj kvalitet, der er produceret på græs.

Over 50 medlemmer

Der er allerede mere end 50 medlemmer af Herefordforeningen, der levere til konceptet, og der kommer fortsat nye producenter til. De har leveret den mængde kød hver uge, mellem 15 og 17 dyr, som Herefordforeningen har lavet leveringsaftale om med KødGrossisten.

KødGrossisten, der sælger Dansk Hereford Kødet, fortæller, at det går rigtig godt med afsætning af Hereford kødet til danskerne. Kunderne er typisk hoteller, restauranter og cafeer, der ønsker at sælge dansk velsmagende kød med en god historiefortælling. Der er stor efterspørgsel efter alle typer udskæringer. Burgere med god smag af kød, og en god historiefortælling, er blevet en stor succes.

Senest har KødGrossiten lavet en stor aftale om en årlig levering på 30.000 stk. 200 grams Hereford Bøffer til den meget kendte århusianske restaurant, Mackie's Pizza & Cantina på Sankt Clement Torv. Ejerne bag Mackie's lægger stor vægt på, at kødet til deres burgere kommer fra dyr, som er fritgående, opdrættet i naturlige omgivelser og bliver passet godt.

Inden aftalen blev indgået med KødGrossiten var ejerne bag restauranten sammen med KødGrossiten på besøg hos en Hereford producent for at sikre sig, at dyrenes velfærd var præcis, som de ønsker sig. Fra 1. december 2017 er alle burgere på Mackie's i Aarhus lavet med kød fra Dansk Hereford.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame