Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Bedriften skal samles

Af mod - 28. maj. 2018 KL. 12:15

SLF har arrangeret et bedriftsbesøg hos landmand Peter Dalgaard Juhl i Kastvrå ved Sommersted, som har fokus på arrondering.

Der er hestebønner, Jerseykøer og arrondering i fokus, når Peter Dalgaard Juhl slår stalddørene op og byder indenfor på sin bedrift i Sommersted, grundlovsdag tirsdag 5. juni. Samtidig kan man høre om hans planer og drømme om gården ? en ejendom, der er gået i arv i gennem tre generationer:

- Jeg vil fortælle en del om, hvor jeg er på vej hen med gården. Også rent logistisk. Jeg har stor fokus på arrondering - på at få samlet mine jorde - så jeg kan optimere driften og blive så effektiv som muligt, fortæller Peter Dalgaard Juhl.

citat startcitat start

Jeg vil fortælle en del om, hvor jeg er på vej hen med gården. Også rent logistisk. Jeg har stor fokus på arrondering

- Peter Dalgaard Juhl, mælkeproducent og planteavler.

citat slutcitat slut

En bedrift i bevægelse

Peter Dalgaard Juhl har i løbet af årene opkøbt flere jorde ? senest naboejendommen på 95 hektar. Han har også solgt noget fra - for netop at få så sammenhængende en ejendom som muligt. Samtidig har han planer om at bygge en ny stald, så han kan få ungdyrene hjem og få samlet bedriften. Ungdyrene er i dag opstaldet udenbys.

I løbet af aftenen vil der være mulighed for at komme indenfor i stalden, hvor man kan høre mere om driften af de 275 Jerseykøer, og der vil være gåture ud i marken, hvor man kan se og høre mere om markarbejdet og om de mange forskellige jordtyper, som hører til gården.

Selvforsyning af protein med hestebønner

Ejendommen har et alsidigt sædskifte med afgrøder til fodring, blandt andet hestebønner. Planteavlskonsulent Carsten Clausen Kock fortæller:

- Peter er netop begyndt at dyrke hestebønner. På den måde øger han sin selvforsyning med protein og GMO-fri fodring. Peter går også med nye overvejelser omkring opbevaring af hestebønnerne ? den svære del af det, da de kan være ret våde i september og kræver tørring. Det kan man også høre mere om 5. juni, siger Carsten Clausen Kock.

Lidt om ledelse

Peter Dalgaard Juhl er driftsleder i marken, og hjælper også dagligt til i stalden. Han har ansat en driftsleder og et ægtepar til fortrinsvist at stå for staldarbejdet. Under bedriftsbesøget vil man også høre, hvordan han driver en så stor bedrift i bevægelse, og hvordan han arbejder med ledelse og uddelegering af opgaver etc.

Chef for HR & Arbejdsgiverservice i SLF, Conni Tetens, vil i løbet af aftenen stille Peter nogle spørgsmål omkring ledelse, rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.

Undervejs vil der også være fokus på fraktilanalyser og nøgletal. Der er mulighed for løbende at stille spørgsmål, og endelig er der selvfølgelig også en forfriskning til gæsterne i form af øl, vand og pølser fra grillen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame