Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Bakterieproblemer øger interesse for sandrive

Af Rasmus Dalsgaard - 9. jan. 2018 KL. 14:45

  • ww276151_1
  • ww276151_2

En rive til at jævne og belufte strøelse i sengebåse giver mere liggetid og lavere bakterieniveau.

For tre år siden udviklede JB Maskiner en sandrive, og resultatet blev ifølge indehaver Bjarne Madsen så godt, at han havde forventet hurtigt at sælge mange. Men sådan gik det ikke.

- Mælkeproducenterne var ikke klar til den, og vi lagde den på hylden. Men for et halvt år siden begyndte flere mælkeproducenter at få problemer med bakterier i sengebåse med sand. Det er anaerobe bakterier, som trives i iltfrit miljø, og ved at rive i båsene, kommer der luft i sandet, så bakterierne ikke kan trives. Desuden har rivningen en udtørringseffekt, fortæller Bjarne Madsen.

Tre års erfaring

En af JB Maskiners kunder har haft riven i tre år og har erfaret, at køerne desuden lægger sig hurtigere i båsene de første to dage efter en rivning, fordi de gerne vil ligge på et jævnt underlag.

- Kunden mener, at det ville være optimalt at rive tre gange ugentligt, men han får kun revet to gange om ugen, og det mener han også er godt, siger Bjarne Madsen.

JB Maskiner kalder Riven JB SandRive, men i praksis kan den ifølge virksomheden anvendes i alle slags strøelse.

Tilpasset stald

Da der ifølge Bjarne Madsen ikke er to stalde, der er ens, og da der findes mange typer underlag, har JB Maskiner konstrueret riven, så den leveres hos kunden som samlesæt, som JB Maskiner samler og justerer på stedet i forhold til den konkrete stald og det konkrete behov.

- Den fås også som hydraulisk svingbar, så den kan arbejde både til højre og venstre, hvilket er en fordel, når den skal arbejde både frem og tilbage i samme side.

Og endelig er der flere størrelser, som passer til forskellige størrelser læssemaskiner.

- Minilæssere bliver større og større - derfor har vi udviklet versioner, der passer til mellem en ton og syv ton læssere, fortæller Bjarne Madsen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame