Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Australske landmænd så på danske limousiner

Af mbl - 3. aug. 2017 KL. 09:23

En gruppe australske landmænd har været i Danmark for at blive klogere på limousine-avl.

Knap 80 australske landmænd, fordelt på to grupper, er denne sommer på tur i Skandinavien med Australian Farmers Travel. Den første af grupperne besøger Danmark i denne uge, hvor de tirsdag lagde ud med at se biogasanlæg i Lemvig og limousiner ved Gjern.

Limousiner på ønskesedlen

Det var ikke tilfældigt, at de australske landmænd skulle se danske limousiner. Det var nemlig et udtrykkeligt ønske fra selskabet at blive introduceret til limousinekvæg i Danmark, og Dansk Limousine Forening havde været behjælpelig med at få aftalen om besætningsbesøg i stand.

Dansk kødkvæg kort fortalt

Jan P. Jensen bød velkommen til Vejlmose Limousine, som ligger ved Gjern i Midtjylland, og fortalte kort om sin bedrift og besætning.

Ejendommen er på mange måder en karakteristisk dansk kødkvægsejendom. En besætningsstørrelse på 20 køer er meget normalt, både for ejere, der som Jan P. Jensen, har fuldtidsjob ved siden af, og for seniorer med kødkvæg. Afgræsning i sommerhalvåret og wrapfodring i vinterhalvåret er ligeledes klassisk. Stalden er - som hos de fleste bedrifter med kødkvæg - løsdrift med dybstrøelse. Hos Jan P. Jensen er stalden selvbygget og af nyere dato, men mange steder ses stalde indrettet i tidligere malkekvægstalde, lader eller lignende.

Efter en beskrivelse i hovedtal af kvæghold i Danmark gik Jan P. Jensen derefter i detaljer med dansk kødkvæg, herunder blandt andet info om racernes udbredelse, afregning af kød fra kødkvæg via forskelle afsætningskoncepter og om aktuelle danske insemineringstyre.

En af de fremhævede limousineavlstyre var insemineringstyren Engkjaer Get It - en limousinetyr, der i de senere år er brugt i stort omfang i Danmark, både til renavl og til krydsningsbrug.

Helt særligt er det, at Engkjaer Get It har været foldtyr i Jan P. Jensens besætning i flere år, og de udenlandske gæster kunne derfor ved selvsyn se tyrens flotte afkom. De af de australske landmænd, der selv havde kødkvæg, udtrykte stor begejstring for afkommet efter Engkjaer Get It, og kameraerne var i den grad fremme for at få billeder af dyrene.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame