Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Arla og universitet i samarbejde om bæredygtig mælkeproduktion

Af JOF - 5. okt. 2018 KL. 13:00

Arla Foods og Aarhus Universitet vil sammen undersøge, hvordan fremtiden mælkeproduktion kan udvikle sig i en bæredygtig retning.

Ifølge en pressemeddelelse fra Arla stiger den globale efterspørgsel på mejeriprodukter. Derfor har Arla Foods og Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi indgået et samarbejde, hvor de har oprettet et professorat og et 5-årigt forskningsprojekt, der skal sikre at mælkeproduktionen fortsætter med at blive endnu mere bæredygtig.

- Arla Foods tager med dette initiativ endnu et skridt i retning af at kunne bidrage til behovet for god ernæring til en voksende befolkning på en måde, som adresserer udfordringen med udledning af metan fra køerne, fortæller Kristian Østerling Eriknauer, Vice President for Corporate Social Responsibility i Arla Foods i pressemeddelelsen.

Målet for samarbejdet er at finde løsninger på, hvordan mælk kan produceres med endnu lavere klima- og miljøbelastning med fokus på hele produktionskæden. Arla Foods forventer at resultaterne kommer alle andelshavere til gode, og derudover også kan bruges til at forbedre mælkens gode ernæringsegenskaber, når det anvendes i blandt andet modermælkserstatning og andre typer mejeriprodukter og ingredienser.

- Arla Foods er ejet af landmænd i 7 Nordeuropæiske lande. og hvis vi kan finde gode løsninger til en fremtidig mælkeproduktion, som balancerer god ernæring, mindre udledning af metan, højere lokal biomasse produktion og mere biodiversitet, så kan vi implementere disse løsninger med stor effekt til gavn og glæde for mange mennesker, siger Kristian Østerling Eriknauer i pressemeddelelsen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame