Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Årets udskæring er ... en bavette

Af Joan Jensen - 7. sep. 2018 KL. 13:30

Til madkonkurrencen "The Beef" har publikum stemt på årets udskæring, som blev en bavette.

En ba-hva? Er du heller ikke helt klar over, hvad en bavette er, og hvilket dyr udskæringen kommer fra - så er arrangørerne af konkurrencen "The Beef" under eventen Copenhagen Cooking faktisk glade. Konkurrencen har nemlig som formål at udbrede kendskabet til de mere ukendte dele af koen og at sætte fokus på alternative udskæringer. Det skriver dr.dk.

Og bavetten - som er en muskel, der sidder på slaget på det øverste stykke op imod tyndstegen - løb altså med sejren ved konkurrencen, som fandt sted i denne uge.

- Bavetten som kødstykke er lidt en atypisk udskæring i dansk regi. Du får et stykke kød, der er mere smagfuldt end mørbrad og højreb. Det mørkerøde kød har masser af smag og struktur, og det kan få en fantastisk stegeskorpe, da det skal have masser af varme på kort tid, fortæller slagter Michael Museth til mediet.

Med i opløbet om at blive kåret til årets udskæring fra koen var udover bavetten - hale, skank, bovkile, lårtunge, tværreb og tunge.

Bon appetit!

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame