Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Alvorlig kvægsituation: VKST opretter foderbørs

Af SSV - 31. jul. 2018 KL. 10:50

VKST har i samarbejde med Kvægrådgivning Danmark oprettet en foderbørs til salg af grovfoder til kvæg.

På grund af det varme vejr og det medfølgende begrænsede udbytte er mange husdyrsproducenter kommet i bekneb med foder til dyrene. Derfor oplever VKST i øjeblikket også et stigende antal henvendelser på mulige fodermidler til kvæg.

Det skriver VKST i en pressemeddelelse.

- Vi har rigtig mange både større og mindre husdyrproducenter, som vi ved er i bekneb med foderet. Men vi har også rigtig mange planteavlskunder, som har mulighed for at sælge grovfoder og som kan lave efterafgrøder, hvis der kommer regn, og som gerne vil hjælpe deres kolleger i landbruget. Så for at hjælpe med formidlingen har vi valgt at oprette en foderbørs, hvor man let kan finde en sælger af foder,? forklarer chefkonsulent og afdelingsleder for husdyr i VKST, Marlene Sparre Ibsen.

VKST og Kvægrådgivning Danmark håber på denne måde at kunne være med til at hjælpe i en situation, hvor mange husdyrproducenter er under pres og i akut mangel på grovfoder.

Nemt at finde en sælger

VKST har gjort det så nemt som muligt for den enkelte husdyrproducent at finde en sælger i nærheden. Med et interaktivt kort på vkst.dk kan man nemlig hurtigt og overskueligt se, hvor der er både økologiske og konventionelle sælgere i lige præcis dit område.

VKST opfordrer dog landmændene til, at alle indgåede aftaler om køb og salg sker på skrift.

- Det er vigtigt, at man i denne pressede situation er fair over for hinanden i forhold til både aftaler og prissætning. Det er en helt speciel situation, vi er i nu, og det skal man ikke udnytte. Man skal huske, at man også skal kunne handle og se hinanden i øjnene næste år, når det forhåbentlig er mere normale tilstande, råder Marlene Sparre Ibsen.

Alvorlig situation

Kvægbrugskonsulent i VKST og Kvægrådgivning Danmark Lone Hesseldal Andersen kan kun bekræfte, at situationen i staldene kan blive særdeles alvorlig, hvis der ikke er nok foder.

- Vi ved, at flere kvægproducenter allerede er gået i gang med at bruge vinterfoderet til dyrene og har derfor behov for at finde alternativt foder. Her håber vi at planteavlskollegaerne kan hjælpe til, siger Lone Hesseldal Andersen og tilføjer.

- Vi tror og håber derfor på, at vi kan løse det ved at få landmændene til at hjælpe hinanden og koble dem sammen på kryds og tværs, så kvægsituationen ikke bliver så alvorlig, og vi kan få samlet alt det foder sammen, der til rådighed. Det er derfor nu, I skal kigge på jeres lagre og marker og vurdere, hvor meget der er behov for ? det nytter ikke at vente - Der skal handles nu og indgås aftaler med planteavlere.

Kom på listen over sælgere

VKST står ikke for selve formidlingen af kontakten mellem landmændene, men via foderbørsen kan landmændene finde hinanden. Kortet med sælgere kan ses på VKSTs hjemmeside, hvor man også kan udfylde formularen og selv komme på listen over sælgere.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame