Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

50 år med dyrskue i Hjørring

Af MAN - 12. apr. 2019 KL. 14:45

I år er det 50 år siden, at Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv flyttede til den nuværende placering ved Aalborgvej i Hjørring. Jubilæet skal fejres med en stor udstilling med minder fra dengang.

Når Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, slår portene op den 21. og 22 juni, bliver det markeret med et 50 års jubilæum. Jubilæet markeres blandt andet med en udstilling, hvor dyrskuebestyrelsen nu beder om hjælp fra udstillere og gæster gennem tiderne.

- Gennem de seneste 50 år har LandboNords dyrskue her i Hjørring udviklet sig til en rigtig populær begivenhed med solide traditioner, hvor folk fra land og by mødes. Det er der kommet mange gode historier ud af, og det det nogle af dem, som vi gerne vil have med på vores udstilling, siger næstformand i dyrskuebestyrelsen, Jørgen Larsen.

200 års historie

Selve dyrskuets historie går næsten 200 år tilbage i tiden, hvor det har haft forskellige placeringer rundt omkring i Hjørring. Den moderne udgave af Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, blev grundlagt, da man i 1969 flyttede til Aalborgvej. Arbejdet med at samle effekter og anekdoter har været i gang et stykke tid.

- Vi samarbejder blandt andet med Vendsyssel Historiske Museum, som har arvet en stor del af dyrskuets arkiv. Her dukker mange sjove ting op, men vi er interesseret i endnu mere, som vi ved ligger rundt omkring, siger Jørgen Larsen.

Hvis man er tidligere gæst eller udstiller, og har effekter eller anekdoter fra de seneste 50 års dyrskue, så kan man kontakte dyrskuekoordinator Karin Møller Larsen via mail på KML@landbonord.dk.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame