Den nye traktor, der vises på Agromek, hedder Zetor Forterra HD og vil med 147 hk og stor akselafstand være ideel både i marken og med kraftig frontlæsser på gården.

Den vil ifølge HCP's traktorekspert Kristian Dalum være ideel for mange mælkeproducenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den står utroligt stabilt, når man læsser fodervognen med den nye og kraftige frontlæsser, som Ålö har udviklet til Zetor, og den har så meget power i lift og PTO, at den nemt håndterer de fleste markredskaber.

Zetor Forterra HD fås i 3 modeller - 127, 136 og 147 hk - med 3-trins PowerShift og PowerShuttle.

Alle modeller leveres med affjedret kabine og kan fås med forakselaffjedring. Det er i det hele taget veludrustede traktorer med en rummelig, affjedret og ergonomisk optimeret kabine, hvor alle de vigtigste betjeninger er samlet i en konsol til højre for chaufføren. Her er der blandt andet mulighed for indstilling af flow og timing af hydraulikventilerne - 4 EDV som standard - og regulering af den elektroniske liftkontrol Hitch Tronic, som Bosch har udviklet i samarbejde med Zetor.

Salgspotentiale

HCP Nordic er enig med Zetor om, at der er et stort salgspotentiale i den nye model. HCP ser også Forterra HD som et tydeligt bevis for Zetors markante udvikling de seneste 10 år.

Forterra HD har stor akselafstand (272 cm), så motorens fantastiske moment omsættes effektivt til trækkraft via den store akselafstand og optimale kontakt med jorden. Dens kraftfulde lift med en løfteevne på 7.700 kg, overlegne hydraulikudrustning med op til 120 l/min. og bomstærke PTO med 4 hastigheder giver ifølge HCP den moderne landmand mulighed for at udnytte sine redskaber fuldt ud - og samtidigt optimere sin traktorøkonomi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kristian Dalum føler sig sikker på, at Zetor Forterra HD får mange kunder i hele Norden.

- Vi oplever stadig større interesse for at bruge Zetor i marken. Landmændene har fået øjnene op for Zetors fantastiske trækevne og et optimalt forhold mellem pris og brugsværdi. Med lavt brændstofforbrug, billige reservedele, lave serviceomkostninger, lang levetid og høj byttepris er den attraktiv for alle, mener han og ser forventningsfuldt frem til kundernes reaktion på Agromek.