Over hele verden fejres Zetors 70 års jubilæum i 2016. I Litauen foregår det på en anelse speciel måde, idet importøren af Zetor i landet besluttede sig for at male et kæmpe billede af Lithuanian Coat-of-Arms, som er det litauiske nationale symbol.

Rekorden blev udført af en ny Zetor Crystal med en Unia Europa sprøjte med økologisk hvid maling. Hele tegningen fylder 20,7 hektar og er blevet malet på en mark nær byen Panev??ys.

Artiklen fortsætter efter annoncen

af Lithuanian Coat-of-Arms er national dagen, hvor borgerne i Litauen fejre kroningen af kong Mindaugas i 1253, som er på billedet.

Zetor fortæller, at billedet på klare dage kan ses fra rummet. Malingen alene dækker et område på 6,02 hektar, og under udførsel af rekorden besøgte 1.200 arrangementet. Den nuværende rekordindehaver er et billede i Tyrkiet, der dækker et areal på 1,2 hektar.

- Den litauiske importør har allerede tidligere vist sin evne til at bryde verdensrekorder. I 2014 slog importøren rekorden med flest traktorer af ét enkelt mærke på én mark. Det blev til mere end hundrede Zetor-traktorer på én mark. Vi ønsker vores kolleger fra Litauen held og lykke med forsøget, og håber på, at rekorden bliver anerkendt. Men for os, er de allerede vindere, siger Margaréta Víghová, direktør for Corporate Communication for Zetor traktorer a.s. om den litauiske bestræbelse.

mod