Videncenter for Svineproduktion skal betale 634.000 kroner tilbage til NaturErhvervstyrelsen i sagen om VSP's fejl i håndteringen af tilskud fra EU's Landdistriktsprogram i perioden 2007-2013. Det skriver Altinget.

Der er tale resultatet af gennemgangen af et af de 13 projekter, der vil blive gået efter i sømmene. Det samlede beløb, der skal betales tilbage, kan altså vokse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er revisionsselskabet Deloitte, der er kommet frem til, at pengene skal betales tilbage, mens en tidligere gennemgang af projektet foretaget af PricewaterhouseCoopers konkluderede, at støtten var berettiget, og ingen penge skulle betales tilbage.

Der er blevet udbetalt støtte på 1,2 millioner kroner til det omhandlende projekt, mens de resterende 12 projekter, der nu skal undersøges, samlet har fået en støtte på 34,7 millioner kroner.

Landbrug & Fødevarer fik 19. december 2013 besked fra NaturErhvervsstyrelsen om, at der i en stikprøvekontrol var konstateret, at en del udgifter til aktiviteter i Erhvervsudviklingsordningen under EU's Landdistriktprogram var konteret på forkerte projekter.

Det førte til fyringen af direktør Nicolaj Nørgaard og en omfattende undersøgelse af VSP omgang med støttekroner i forbindelse med andre projekter.