Med mere end 1000 heste til bedømmelser og stævner samt flere end 700 hunde til raceudstillinger er der lagt op til et arrangement uden lige i den kommende weekend.

Årets første efterårsweekend byder på mere end 140 programpunkter fordelt over to dage, når årets Store Hestedag sætter i galop. Det skriver arrangøren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er muligt at se både traditionelle, populære heste- og ponyracer og i Danmark sjældne racer, som Lucitano, Hackney og Walander. Der bliver i år afholdt Danmarksmesterskaber i grooming, som er en disciplin, hvor ejeren gør sin hest i klar til show eller stævne. Nogle heste vaskes, flettes og får olieret hove, mens andre groomes med pynt, der understreger deres race. Man kunne også kalde det DM i smukkesering. Derudover er der masser af spændende opvisninger og shows med både action og ynde. I år får Store Hestedag besøg af franske Anne Gaelle-Bertho, som vil vise os sit populære show med frihedsdressur, lyder det i pressemeddelelsen.

En hundenæse for dans

For hundeentusiaster vil Everfox den mekaniske ræv, vække opsigt. Uerfarne såvel som garvede gravgående hunde kan prøve deres evner af på Everfox i jagthunde-området.

Der bliver også danset med hunde, idet Emmy Simonsen, som konkurrerer på landsholdet med sine hunde Hero og Gollum, vil fremføre den anderledes disciplin dogdancing. Derudover kommer Wendy, hvalpen kendt fra Facebook, og hendes ejer fra dogwhisperer.dk forbi, hvor man kan lære sin hund at gå i snor uden at trække.