Selvom hegnet, der skal holde vildsvin ude af Danmark, først bliver opsat i 2019 er Naturstyrelsen Vadehavet og Cowi i fuld gang med at opsætte røde og gule flag langs den dansk-tyske grænse, oplyser Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Flagene opsættes som et led i ekspropriationsforretningen, som blandt andet skal give Naturstyrelsen, der er bygherre på vildsvinehegnet, rettighederne til at opsætte hegnet på private grunde langs grænsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ifølge Naturstyrelsen markerer de røde flag, hvor vildsvinehegnet skal stå, mens de gule markerer grænsen for arbejds- og vedligeholdelsesbæltet ind mod Danmark. Bæltet mellem de to farver flag er fem meter bredt.

- Arbejdet med at få opsat vildsvinehegnet langs grænsen kører stille og roligt fremad efter planen, men det her markerer på den måde startskuddet for selve opsætningen og tegner linjen fra grænsen hele vejen fra øst til vest. Vi har i processen forsøgt at tage så meget hensyn til både natur, miljø og mennesker som muligt, fortæller skovrider Bent Rasmussen i pressemeddelelsen.

Det kommende vildsvinehegn vil være et kraftigt stålhegn, som er halvanden meter højt, og går en halv meter ned under jorden. Der vil blive permanente åbninger i hegnet flere steder.

Det er Kommissarius ved Statens Ekspropriationer i Jylland, der gennemfører ekspropriationsforretningen. Det forventes, at arbejdet med ekspropriationerne er færdig midt i december, hvor Naturstyrelsen forventer at have rettigheden på plads.