VikingDanmark har efter aftale med de hidtidige aktionærer i SimHerd A/S købt 51 procent af aktierne i it-virksomheden.

Aarhus Universitet forbliver medejer med 29 procent af aktierne, mens SimHerd medarbejderne Jehan Ettema og Søren Østergaard hver køber 10 procent af aktierne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søren Østergaard, direktør for SimHerd A/S, glæder sig over processen:

- VikingDanmark, der ejes af danske kvægbrugere, har udvist stort engagement for vores virksomhed og vores planer for fremtiden. De bakker fuldt op om at fortsætte og videreudvikle SimHerds aktiviteter i forhold til nuværende produkter og kunder. Jeg glæder mig meget til det nye indspil fra VikingDanmark og den nye bestyrelse, så vi yderligere kan udbrede anvendelsen af SimHerd til gavn for kvægbesætninger i Danmark og i udlandet.

Hans Peter Bay, direktør i VikingDanmark, udtaler:

- En af vores værdier er at rådgive på et fagligt solidt grundlag. Derfor er vi gået aktivt med i SimHerd, da det er et fantastisk værktøj til at inddrage økonomiske betragtninger i forhold til forskellige udviklingsscenarier. Vi er helt sikre på, at en fortsat udvikling af SimHerd vil bidrage til økonomisk benefit for vores kvægbrugere.

SimHerd A/S blev etableret i marts 2010 som et spin-out aktieselskab af Aarhus Universitet og Borean (tidligere NOVI Innovation A/S). SimHerd A/S markedsfører ydelser og produkter til dyrlæger, rådgivere og landmænd baseret på simuleringsmodellen SimHerd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Generalforsamlingen for SimHerd A/S har vedtaget, at den nye bestyrelse består af Hans Peter Bay (formand), Lisbet Holm, Jan Tind Sørensen og Kim Ladekjær. Else Thordahl Meyer blev indstillet som observatør for Aarhus Universitet.