Maskinbladet, Sima

Rigtig mange maskinfører kender til problemet med montering af en vidvinkel PTO-aksel på traktoren. Låsene kræver næsten, at man bruger én hånd til at aktiver låsen, en anden til at holde akslen, og en tredje hånd til at skubbe akslen ind på traktorens PTO-udtag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er dog de færreste, som har tre hænder, og derfor ender det altid med at knæet bruges til at holde blancen på akslen, som ofte efter i fedt og andet snavs over hele kededragten.

Med Weaslers PTO vidvinkel-aksel er det dog langt fra tilfældet. Den amerikanske producent er dog langt fra ny på markedet, men det er de færreste, som kender til producenten, som har fabrikker i Holland og Ungarn, og allerede sælges i Danmark.

- Vi er ikke de billigeste på markedet, men pris og kvalitet følges ad, fortæller Ruth Heynen, kundechef hos Weaslers europæiske hovedafdeling i Holland.

Automatisk lås

Weasler leverer på samtlige vidvinkel aksler fra producenten en panterteret Auto-lock lås, som betyder, at akslen automatisk låser, når den skubbes ind over traktoren PTO-udtag.

Producentens 80 graders vidvinkel aksel leveres til maskiner, som kræver effekt fra 21 til 385 hestekræfter, og Weasler fortæller, at til trods for amerikansk baggrund, så passer rørerne sammen med øvrige mærker:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle mål passer til samtlige kryds og rørdimissioner på markedet, forsikrer Ruth Heynen.

Hun fremhæver også smøringen af akslen, hvor samtlige fire smørenipler sidder på én linje, som smører krydsene samt kugleleddet.

Weasler har desuden patent på det lukket kugleledshus, hvor vidvinklen knækker over.

Akslen kan drejes ud i maksimalt 80 graders vinkel med belastning kortvarigt, mens vidvinkel akslen er bygget til konstant belastning i maksimalt 25 graders vinkel.