Det nye forskningscenter til Danish Meat Research Institute (DMRI) skal bruges til udvikling af løsninger til den internationale kødindustri.

- Byggeriet cementerer vores stilling som verdens største og internationalt førende videncenter inden for forskning og innovation i kød og kødprodukter, og med de nye faciliteter kommer vores forskning og udvikling op i et endnu højere gear mod ny teknologi, nye produkter og nye markeder, siger adm. direktør Søren Stjernqvist, Teknologisk Institut.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Byggeriet på 6.600 kvadratmeter huser ca. 120 medarbejdere fra DMRI, og indeholder et forsøgsslagteri med tilhørende koge- og rygefaciliteter, topmoderne mikrobiologiske og kemiske laboratorier (herunder laboratoriefaciliteter til forskning i forekomst af sygdomsfremkaldende bakterier i kødproduktion), integreret robotværksted, samt kontorer og mødefaciliteter.

Mere fødevarefokus

- I fremtiden kommer fødevaresikkerheden endnu mere i fokus. Og det er afgørende, at vi i Danmark sætter turbo på udviklingen af nye, sundere og velsmagende produkter, samtidig med at vi hele tiden udvikler nye effektive og bæredygtige produktionsmetoder med ny viden og ny teknologi. Med klodens stigende befolkning og udsyn til mangel på ernæringsrigtigt protein, er det for eksempel vigtigt, at råvarerne udnyttes optimalt. Det er vi med vores nye højteknologiske faciliteter godt rustet til at være spydspids i, siger direktør Lars Hinrichsen, DMRI.