Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

- Vi håber at åbne Skovgårdsvej i foråret

Af Marianne Nørmark - 8. jan. 2019 KL. 14:30

Udvalgsformand i Vejen Kommune, Vagn Sørensen (V), er optimistisk og tror på en åbning i den nærmeste fremtid.

For Vejen Kommune er den fremadrettede sagsbehandling i striden om Skovgårdsvej lige efter bogen. Vejstriden kommer på næste møde 21. januar i udvalget for teknik og miljø. Her skal byrådspolitikerne drøfte de indsigelser fra lodsejere, herunder fra Martin Lund Madsen, til den nye ekspropriering.

Fristen for indsigelser til den nye ekspropriering i følge reglerne i vejloven udløb 6. januar.

- Vi skal naturligvis drøfte indsigelserne og de kommentarer, der er kommet. Men jeg forventer ikke, at det kommer til at ændre noget ved beslutningen, siger Vagn Sørensen (V).

Formand for teknik- og miljøudvalget regner med at eksproprieringssagen går glat igennem de politiske udvalg og videre til endelig beslutning i byrådet i starten februar.

- Vi skal have vejen åben hurtigst muligt. Vi har i kommunen fået flere og flere klager fra berørte borgere, som er påvirket af vejlukningen i deres hverdag og ønsker vejen lukket op. Jeg har en klar forventning om, at Skovgårdsvej bliver lukket op for gennemkørsel i det tidlige forår, siger Vagn Sørensen, formand og teknik- og miljøudvalget, Vejen Kommune.

Vejen Kommune afviklede i begyndelsen af november en ny åstedsforretning i forbindelse med ekspropriationen. Herefter trådte en fire uger lang høringsfrist i kraft frem til 6. januar.

Retten i Esbjerg valgt mandag at udsætte den retssag, som landmanden Martin Lund Madsen har rejst mod Vejen Kommune og BaneDanmark for at få fjernet den bro og vej, der ligger ulovligt på hans jord.

- Vi er midt i processen, hvor vi også er blevet bakket op af transportminister Ole Birk Olesen, som heller ikke ser andre muligheder end en lovliggørelse af vejen med en ny ekspropriation ifølge Vejloven, siger Vagn Sørensen.

Skovgårdsvej har været spærret for gennemkørsel siden 22. oktober 2018.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame