Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Vestjyske ulvehvalpe mistænkt for fåredrab

Af ame - 8. jun. 2018 KL. 13:50

De tre vestjyske ulvehvalpe, der er rendt til Tyskland, mistænkes for at have flere får på samvittigheden, end først antaget.

Ifølge en pressemeddelelse fra Miljøstyrelsen den 1. juni er to Vestjyske ulvehvalpe identificeret som ansvarlige for angreb på får den 6. maj og 11. maj, nord for Kielerkanalen, samt 13. maj i Ditmarsken. Det skriver redaktøren på facebooksiden "Her er ulven i Danmark", Erik Poulsen.

Ifølge en meddelelse fra de tyske myndigheder den 7. juni har man nu også uden tvivl fastslået, at ulve står bag angreb på får den 8. og 15. maj i præcist de samme områder af Nordtyskland.

Den 8. maj blev to får dræbt og to andre så skambidt, at de måtte aflives. Det skete, ifølge Erik Poulsen, ved Elpersbüttel, der ligger midt i Ditmarsken - og altså fem dage før det angreb i samme område, som den vestjyske hunulv GW930f står bag.

Den 15. maj blev tre får dræbt ved Tetenhusen mellem Schleswig og Rendsburg. Det er kun fire dage efter det seneste af de to angreb i samme område, som den vestjyske hunulv GW932m står bag.

I ingen af de to nye tilfælde er det muligt at fastslå præcist, hvilken ulv der står bag angrebene.

De mange angreb på får i Tyskland, som hvalpene står bag, er interessante i en dansk sammenhæng, da Aarhus Universitet i et notat for nyligt har fastslået, at det kun er forældre-ulvene, der har dræbt husdyr i den vestjyske ulvezone.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame