Den officielle kvartalsrapport fra ulveovervågningen i Aarhus fortæller, at der i perioden er undersøgt tre kalve for formodede ulveangreb. Udover det dokumenterede tilfælde har man undersøgt en kalv i Østjylland og en kalv i Nordjylland, begge fra angreb i januar. Den østjyske kalv viste sig at være angrebet af en hund, mens dna-resultatet i det nordjyske tilfælde var uklart. Det kan således ikke udelukkes, at det kan være ulv, guldsjakal eller hund.

- Da rapporten handler om januar, februar og marts, omtaler den ikke forårets mange ulveangreb på får i den vestjyske ulvezone, som blev indledt med den hidtil største massakre på får og lam den 3. april. Det nye Stråsø-par formodes at stå bag de mange angreb på får, og det ventes dokumenteret i den kommende rapport for 2. kvartal, siger Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden: Her er ulven i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fem kendte ulve

Ifølge den nye rapport var der i første kvartal fem kendte ulve i Danmark. Det drejer sig om det nye ulvepar i Stråsø Plantage, der overtog reviret efter det gamle Stråsø-par (forældre til hunulven i det nye par) i 2018, den nordjyske ulv, der har været i Vendsyssel siden 2017, samt en ukendt ulv, der blev påkørt i Sønderjylland i februar. Dertil kommer en femte ulv - hanulv; født af det gamle Stråsø-par - som der er spor efter på Djursland i januar, men som siden har opholdt sig i Slesvig-Holsten.

- Som bekendt har det nye Stråsø-par fået minimum seks hvalpe, men de tæller af gode grunde heller ikke med i rapporten vedrørende 1. kvartal, siger Erik Poulsen.

Forskerne har i øvrigt undersøgt gamle ulvelorte fra fryseren og har i den forbindelse dokumenteret, at minimum syv af de otte hvalpe i det første Stråsø-kobbel blev voksne. DNA fra den hidtil ukendte hanulv fra koblet er fundet i lort fra oktober og december 2017.

Læs hele rapporten.