Vestjysk Bank kom ud af 2017 med et resultat efter skat på 163 millioner kroner, og det til trods for, at banken stadig må nedskrive et forholdsvis stort beløb på udlån.

Vestjysk Bank skriver i bankens årsrapport, at nedskrivningsbehovet generelt, men ikke mindst relateret til bankens landbrugskunder, er på et lavere niveau end i 2016. Det samlede nedskrivningsbehov er dog fortsat på et relativt højt niveau. Bankens resultat inden nedskrivninger var således 441 millioner kroner i 2017, og grundet det høje nedskrivningsniveau, vurdrer banken selv, at årets resultat var tilfredsstilende. I 2017 blev der nedskrevet samlet for 270 millioner kroner, mens tallet i 2016 var 416 millioner kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vestjysk Bank forventer i 2018, med udgangspunkt i uændrede konjunkturforhold og et samlet set faldende behov for nedskrivninger, at kunne generere et resultat efter skat i niveauet 175 - 250 millioner kroner. Banken skriver, at forventningerne skal ses under forudsætning af uændrede konjunkturforhold. Der er dog aktuelle usikkerheder om afregningspriser på landbrugsvarer, og en yderligere negativ udvikling herpå kan påvirke størrelsen af bankens nedskrivninger, skriver Vestjysk Bank i sin årsrapport.

Faldende priser

Når Vestjysk Bank skal spå om fremtiden, er landbruget en vigtig del af billedet. I sin årsrapport skriver Vestjysk Bank følgende om forventningerne til landbruget i 2018:

I 2017 var denne sektor begunstiget af høje afregningspriser, som dog har vist begyndende negativ udvikling i slutningen af 4. kvartal af 2017. Udsigterne peger mod et fortsat fald i priserne i 2018. Banken har også i 2017 måttet nedskrive betydelige beløb på landbruget, og forventningerne til nedskrivninger i 2018 indenfor landbrug er relativt høje. Samlet set forventes dog et mindre fald i nedskrivninger på landbruget i forbindelse med, at banken lykkes med at finde blivende løsninger for en række udfordrede landbrugsbedrifter.