Vestjysk Bank har onsdag fremlagt halvårsregnskab for 2018. Her kan banken fremvise et resultat efter skat på 119 mio. kr mod 108 mio kr i første halvår 2017. Bankens resultat efter skat i 1. halvår 2018 på 119 mio. kroner vurderes efter omstændighederne at være tilfredsstillende, skriver banken i sit regnskab.

Bankens samlede forretningsomfang forventes, med udgangspunkt i uændrede konjunkturforhold og et samlet set faldende behov for nedskrivninger, at kunne generere et resultat efter skat i niveauet 175-250 mio. kroner. Landbrugssektoren er i 2018 blevet ramt af en langvarig tørkeperiode, der vil medføre et reduceret høstudbytte. Konsekvensen af tørken er vanskelig at opgøre på nuværende tidspunkt, da den endelige effekt først kan opgøres efter at høsten er endelig gennemført. Aktuelt vurderes effekten overordnet at være negativ, men med store forskelle fra egn til egn og for det enkelte landbrug. Banken har ? med den aktuelle viden ? taget højde for dette i det nuværende nedskrivningsbeløb på landbrugssektoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis effekten af tørkeperioden viser sig værre end forventet, og nedgangen i landbrugets afregningspriser på svinekød og mælk forbliver langvarig eller forværres yderligere, kan bankens betydelige eksponering mod landbruget indebære et øget behov for nedskrivninger i forhold til ledelsens aktuelle estimater for 2018.