Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank planlægger fusion med Vestjysk Bank som fortsættende selskab og med et ombytningsforhold på 4:1, svarende til fire aktier i Aarhus Lokalbank for én ny aktie i Vestjysk Bank.

Det oplyser bankerne i en fondsbørsmeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med fusionen planlægger Vestjysk Bank at gennemføre en kapitalplan omfattende en frivillig konvertering af statsligt kapitalindskud på cirka 297 millioner kroner, en fortegningsemission på mellem 250 og 300 millioner kroner samt en optagelse af "ansvarligt" lån på 200 millioner kroner og frasalg af sektoraktier for 175 millioner kroner.

Nye statsgarantier

Det indgår i kapitalplanen, at den fortsættende bank forudsættes at opnå nye individuelle statsgarantier med løbetid på op til 3 år som på sigt vil kunne erstatte bankernes eksisterende individuelle statsgarantier med udløb i 2012 og 2013.

Første del af kapitalplanen vedrørende frivillig konvertering af en del af Vestjysk Banks statslige kapitalindskud iværksættes med det samme, og Vestjysk Bank vil hurtigst muligt rette henvendelse til FSR - Danske Revisorer for at få udpeget en vurderingsmand, der skal fastsætte konverteringskursen.

Den frivillige konvertering af statsligt kapitalindskud vil omfatte en hovedstol på cirka 288 millioner kroner samt vedhængende renter, der afhængigt af det faktiske konverteringstidspunkt, vil udgøre omkring 9 millioner kroner.

Skal godkendes af generalforsamlinger

Gennemførelse af fusionen og kapitalplanen i sin helhed forudsætter indgåelse af endelig fusionsplan samt opnåelse af en række godkendelser og tilsagn fra offentlige myndigheder og andre parter. Fusionen skal endeligt godkendes på de to bankers generalforsamlinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vestjysk Bank og Aarhus Lokalbank fastholder udmeldte forventninger til basisindtjening for 2011. På baggrund af et foreløbigt budget for den fortsættende bank har fusionsparterne en målsætning om en basisindtjening i 2012 i niveauet 550-600 millioner kroner før nedskrivninger og ekstraordinære omkostninger forbundet med fusionen.

Baseret på foreløbige budgetter og med en forudsætning om nedskrivninger på 1,5 procent af udlån og garantier vil solvensen ultimo 2012 for den fortsættende bank kunne opgøres til 14,5 procent. Det samlede vægtede solvensbehov pr. 31. december 2011 for de to banker ligger på baggrund af de foreløbige og ureviderede regnskabstal for 2011 i niveauet 10,5 - 11,0 procent.