Efter første træningsdag var der optimiske i den danske lejr. Træner Hardy Andersen, Holstebro, forklarer den danske træningsstrategi:

- Vi valgte at starte med grønjordstræning, eller rettere vi vil gerne slutte med træning på stubjorden for at have det i frisk erindring til første konkurrencedag, som netop er på stubjord. Når man forbereder sig til et VM på netop den jord, hvor konkurrencen afholdes, kan man tilpasse grej og indstillinger præcist efter forholdende, forklarer Hardy Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder, at grej som ellers er trimmet godt, alligevel bliver ændret for at tilpasse de mindste ting efter forholdende. Og tirsdagen var ingen undtagelse, hvor dagen blev indledt med at skære af et skær på Jens Iversens standardplov for at trimme det til første træk i flækningen.

- Det var en betydelig forbedring, vurderer Hardy Andersen.

- Jens lavede en rigtig god flækning, efter skæret var blevet tilpasset, og i andet forsøg blev sammenkastet også forbedret. Jens fortsatte efter de to sammenkast med optimering af furelægningen. Danmarks anden VM-pløjer, Søren Korsgård, lavede på første træningsdag to gode tilbagekast samt to rigtig gode kilepløjninger, som med den nye plov kan forbedres til et meget højt niveau.

- Det bliver rigtigt spændende for Søren, når den sidder lige i skabet, siger træner Hardy Andersen som efter tirsdagens træning mener, at det begynder at ligne noget, men at der stadig bør justeres en del.

Verdenspremiere

Under selve konkurrencen lørdag og søndag vil der blive sendt live fra forskellige områder ved dette VM, hvilket faktisk en verdensnyhed til et pløjestævne. I går blev der derfor monteret og testet kameraer på de to danske deltageres traktorer. Her vil der blive optaget, mens pløjerne er i aktion, og det vil kort efter blive vist på storskærm i plovkroen samt streamet på www.landboungdom.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Storskærmens indhold streames begge dage kl. 7.30 til 16.30 så man kan følge VM-stævnet hjemmefra.