Giver det væsentligt mere komfort ved arbejdsopgaven, hvis kabinen vender om på traktoren? Det kan hurtigt blive til virkelighed hos Paul Nutzfahrzeuge, som oprindelig arbejder med ombygning af lastbiler til blandt andet landbruget, men nu har kastet sig ud i ombygning af traktorer:

- En kunde spurgte om det var muligt at lave en vendbar-kabine på den nye Deutz-Fahr 9-serie, og det projektet tog os cirka en måned at løse, fortæller Florian Kochseder, salgschef hos Paul NutFahrzeuge.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

200 grader

Traktoren, som udstilles på Agritechnica er den første traktor, hvor konceptet er udført, men man forventer at lave fem løsninger i denne klasse om året.

- Vi har fået flere forespørgsler på en løsning som denne, og vi synes, at nu var tiden der til at kaste sig ud i det, fortæller Martin Bauer, marketingschef hos Paul NutFahrzeuge.

Løsninger byder på en 200 graders vending af kabinen, og når kabinen er vendt modsat, så har man også formodet at lave styretøjet modsat, så det vil virke naturligt, selvom kabinen vender modsat.

- Faktisk er det muligt at opnå topfart med kabinen i modsat retning, fortæller Martin Bauer og fremhæver, at én af måderne til at få dette køretøj indregiseret til kørsel i begge retning er blandt andet affjedringen, som stadig beholdes, selvom kabinen vender modsat.

- Faktisk er det muligt at køre med traktoren, mens kabinen vendes rundt, dog med en maksimal hastighed på 15 kilometer i timen.