106 medlemmer af 129 stemmeberettigede på Danish Agros generalforsamling i Køge stemte i dag en række vedtægtsændringer igennem, der blandt andet har til hensigt at styrke den demokratiske opbygning i Danish Agro. Som en del af vedtægtændringerne er det eksempelvis besluttet, at der fremadrettet etableres en delegeretforsamling, der kommer til at bestå af 43-45 delegerede, der vælges via 6 regionale møder.

Bestyrelsesformand i Danish Agro, Jørgen H. Mikkelsen, glæder sig over medlemmernes beslutning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg er glad for medlemmernes opbakning til forslaget på dagens generalforsamling. Bestyrelsens hensigt med vedtægtsforslaget er netop, at sikre den brede repræsentation i vores virksomhed. Hensyn til blandt andet produktionsgren, produktionsform og geografi kan bedre fastholdes i vores øverste myndighed via den justerede demokratiske opbygning. Det er noget, der vil være svært at fastholde i vores nuværende opbygning, fordi landbrugets udvikling går mod større og specialiserede bedrifter, siger Jørgen H. Mikkelsen, og fortsætter:

- Der var en rigtig god debat om vedtægtsforslaget på dagens generalforsamling, hvor der var mange input og meningstilkendegivelser. Det har gjort indtryk på os i bestyrelsen, og vi vil gøre vores yderste for, at alle medlemmer kan se sig selv i Danish Agro nye demokratiske struktur. Det er et ansvar vi er os meget bevidst, siger han.

Som følge af vedtægtsændringerne planlægger Danish Agro at afholde ekstraordinære regionsmøder til efteråret, hvor der vælges delegerede på seks møder.

Revideret politik for overskudsudlodning

Som en del af vedtagelsen af vedtægtsforslaget blev rammerne for den fremtidige politik for udlodning også revideret. Helt præcist er det rammerne for udlodning, der er ændret, så der ved en soliditet på 30 ? 35 procent kan henlægges op til 25 procent af foreningens årsresultat til foreningens medlemmer. I de tidligere vedtægter er det maksimalt 10 procent , der kan henlægges i dette interval. Ved en soliditet på 25 procent - 30 procent kan der fortsat disponeres op til 10 procent af foreningens årsresultat til medlemmerne.

- Danish Agros omfattende udvikling gennem de sidste 15 år har kun kunnet lade sig gøre gennem Danish Agros medlemmers støtte til en konservativ udbyttepolitik. Det har givet plads til udvikling, internationalisering og vækst af koncernen. Denne udvikling er ikke slut for Danish Agro, men koncernen har i dag et så stærkt fodfæste i Danmark og internationalt og skaber så gode resultater, at vi mener, der er plads til en mere lempelig udbyttepolitik. Når det er økonomisk muligt at honorere vores loyale ejere via en revideret politik for udlodning, skal vi gøre det, siger han