Uden for Hadsten i Østjylland ligger en nedlagt gård på 500 kvadratmeter, der opvarmes af en enkelt luft-til-vand varmepumpe. Her bor Mogens Hedegaard med sin familie, og fra adressen driver han også facadefirmaet Tresen A/S.

- Oprindelig havde ejendommen oliefyr, som vi udskiftede med et stokerfyr ved overtagelsen, fortæller Mogens Hedegaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da vi besluttede at rive længerne ned for at bygge nyt, ønskede vi en varmeforsyning, som kunne passe sig selv. Valget kunne sagtens være faldet på jordvarme, hvor jeg selv kunne have gravet slangerne ned, men da vi netop havde anlagt en pæn græsplæne, ville vi være kede af at grave den op igen. Så vi endte med en luft-til-vand varmepumpe som den enkleste løsning, siger Mogens Hedegaard.

Velisoleret bygning

Gården overtog familien for 12 år siden. Stuehuset på 270 kvadratmeter blev grundigt renoveret og isoleret ved overtagelsen. Der er gulvvarme i stueetagen og radiatorer på 1. sal.

De gamle avlslænger blev revet ned i 2012 og afløst af en velisoleret nybygning på 240 kvadratmeter. I den har Mogens Hedegaard sit kontor på 50 kvadratmeter, hvor der er stuetemperatur.

Resten af bygningen holder en temperatur på 10-15 grader i den kolde tid. Her er der blandt andet garager. Over alt i nybyggeriet er der gulvvarme. Opvarmningen klares med den største af Vø­lunds luft-til-vand varmepumper, som beviste sin ydeevne i den hårde og lange vinter 2012-2013.

Læs resten af artiklen her.