Vandværkerne er klar til et opgør med tanken om, at drikkevand skal være rent nok til at kunne serveres direkte i hanerne hos de danske forbrugere uden at skulle gennem en rensning først. Det skriver fagbladet Ingeniøren.

Foreningen af vandværker i Danmark (FVD) ser positivt på muligheden for at kunne bruge aktivt kul til at bortfiltrere pesticider fra eksisterende vandboringer i stedet for at bore efter nye, drikkeklart grundvand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udmeldingen kommer i forlængelse af en handlingsplan fra Miljøministeriet, som åbner op for muligheden for en mere lempelig administration af avanceret vandbehandling - et begreb, der blandt andet dækker over muligheden for at fjerne pesticider fra vandboringer ved brug af aktivt kul. 

- Det viser sig ofte, at naturen over tid selv sørger for over tid at nedbryde de der pesticidrester. Så det kunne jo være, at man en overgang kunne rense sig ud af problemet i stedet for at lukke den ene boring efter den anden, siger landsformand for FVD, Ole Wiil, til Ingeniøren og fortsætter:  

- Det løser jo ikke problemet at proppe den gamle boring til og så gå ud og lave en ny boring. Hvis man derimod kunne rense sig ud af problemet, så var det da absolut en brugbar løsning.