Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Vandrådene drøfter modificerede vandløb

Af mbl - 13. sep. 2017 KL. 08:59

Djursland Landboforening opfordrer alle lodsejere, som mener at have et kunstigt eller stærkt modificeret vandløb på ejendommen, til at kontakte foreningen.

Arbejdet med Vandpakke 2 er nu i gang. I Vandpakke 1 blev de små vandløb, som der ikke var miljømæssig værdi i at have med i vandplanerne, sorteret fra. Nu er der fokus på de større vandløb, som er kunstige eller stærkt modificerede. Derfor vil vandrådene i den kommende tid kvalificere udpegningen af de vandområder, som er stærkt modificerede eller kunstige.

- Det bliver de stærkt modificerede vandløb, som vi kommer til at se flest af. Her er der tale om et vandløb, som er rettet ud, gravet dybere eller flyttet, forklarer Rikke Skyum, Chef for Land, miljø og erhverv, Djursland Landboforening.

Rikke Skyum, der sidder som repræsentant i vandrådet på Djursland, opfordrer lodsejere til at kontakte foreningen, hvis de er bekendt med et vandløb, som enten er kunstigt eller stærkt modificeret.

- Vi har kendskab til flere stærkt modificerede vandløb, men vi kender ikke til alle vandløb i området, derfor vil vi meget gerne have input fra lodsejere, som har stærkt modificerede vandløb, som de ikke mener er naturlige, lyder det fra Rikke Skyum.

Bredt repræsenteret

Djursland Landboforening er bredt repræsenteret i vandrådene i og omkring Djursland. Rikke Skyum og formand for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, sidder i vandrådet på Djursland. Formanden for økonomiudvalget i Djursland Landboforening, Erik R. Jensen, sidder i vandrådet i Randers Fjord, og i Vandråd Aarhus Bugt sidder formand for Planter og natur i Djursland Landboforening, Peter Poulsen.

- Vi er glade for igen at være blevet inviteret med. Det er ikke os, der tager den endelige beslutning, men vi er med i hele processen, og vi vil gerne være behjælpelig med at finde de rette vandløb, forklarer Rikke Skyum.

Vandrådene skal inden årsskiftet finde de rette vandløb til videre behandling. Det er miljø-og fødevareministeren, som foretager den endelige udpegning af vandområder som stærkt modificerede eller kunstige.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame