De nye vandplaner er færdige, og de ligner grundlæggende de forrige - dog med en ændring af vandløbsindsatsen. Det skriver altinget.dk.

Konkret har Naturstyrelsen ændret klassifikation på 1.704 kilometer vandløb, og cirka 400 kilometer vandløb er derfor taget ud af indsatsen. Desuden vil det fremgå tydeligere af planerne, at der ikke skal iværksættes en indsats, hvis det fører til store oversvømmelser af landbrugsjord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi gør det helt tydeligt, at regeringen ikke ønsker at oversvømme værdifuld landbrugsjord, sagde fungerende miljøminister Pia Olsen Dyhr (SF) på et pressemøde på Christiansborg onsdag ifølge altinget.dk.

De statslige vandplaner blev før jul underkendt af Natur- og Miljøklagenævnet, fordi den supplerende høring af planerne havde været for kort. Siden har Naturstyrelsen justeret i planerne - især på vandløbsområdet.

Ikke kompensation som planlagt

Planerne sendes i næste uge i en teknisk forhøring hos kommuner og regioner. Derefter skal planerne i seks måneders høring. Den ventes at gå i gang inden sommerferien.

Den nye, lange høring betyder, at de i forvejen forsinkede vandplaner bliver yderligere forsinket. Forsinkelsen får også betydning for den kompensation, der skal udbetales for randzonerne. Regeringen erkender, at man ikke kan udbetale kompensationen som planlagt. 

Senere onsdag vil fødevareminister Mette Gjerskov (S) redegøre for sagen, men ifølge Altinget.dks oplysninger, vil der blive udbetalt kompensation til landmændene, men efter en anden model.