Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Valtra skifter til bæredygtigt brændstof i nye traktorer

Af esu - 27. mar. 2018 KL. 14:54

Valtra er den første traktorfabrik i verden, der er begyndt at bruge Neste MY Renewable Diesel som opstartsbrændstof til alle nye traktorer.

Når Valtra-traktorerne ruller ned fra samlebåndet, får de for første gang fyldt brændstof i tanken. Fra og med marts i år vil alle nye Valtra-traktorer blive tanket op med Neste MY Renewable Diesel, og det samme gælder de gaffeltrucks, der bruges på fabrikken. Det skriver Valtra i en pressemeddelelse.

- I verden af i dag er det vigtigt, at vi kan vise vores kunder, at vi tager betydningsfulde skridt til at beskytte miljøet. Med Neste MY tager vi et ubesværet skridt frem mod miljøvenlig drift. Valtra er storforbruger af diesel, så det her initiativ er virkelig et væsentligt bidrag, siger Mikko Lehikoinen, Valtras Marketing Director.

Neste MY er fremstillet af 100 procent genanvendeligt affald og restprodukter, så det genererer op til 90 procent mindre drivhusgasudledninger sammenlignet med fossilt dieselbrændstof. Den udledningsreduktion, der opnås ved at benytte bæredygtig diesel, svarer til, at man fjerner knap 560 biler fra vejene i et år - eller cirka 46.000 traktortimer uden udledninger om året.

Kvaliteten af det nye, bæredygtige dieselbrændstof er fremragende, og koldstartsegenskaberne er gode nok til at klare selv arktiske forhold. Bæredygtig diesel kan bruges rent i traktorer og gaffeltrucks uden nogen form for tilsætningsstoffer, og uden det er nødvendigt at fortage ændringer af de motorer, der bruges i dag.

- Miljøet er meget vigtigt for vores kunder, som traditionelt støtter økologiske værdier. De forsøger konstant at tage bedre valg, og de prioriterer uden tvivl også ansvarlighed, når det drejer sig om at vælge traktormærke, tilføjer Mikko Lehikoinen.

Ved at vælge at benytte Neste MY styrker Valtra sin rolle som ansvarlig og innovativ producent. Takket være Neste MY vil hver eneste nye Valtra-traktor fremover blive leveret til kunderne med et 100 procent bæredygtigt, moderne brændstof, der raffineres i henhold til principperne om cirkulær økonomi, og en del af råvarerne til brændstoffet stammer oven i købet fra landmænd som dem selv.

Ni ud af ti nye traktorer, der produceres på Valtras fabrik, eksporteres til flere end 75 lande over hele verden.

- Det beviser vores engagement i cirkulær økonomi og innovation. Vi er overbeviste om, at det er et budskab, der i høj grad appellerer til vores målgrupper, uanset om de bor i Finland, Japan eller Chile, konkluderer Mikko Lehikoinen.

- Det glæder os meget, at vi kan hjælpe Valtra med at reducere CO2-fodaftrykket fra virksomhedens traktorer i over 75 lande. Neste MY kan bruges med god samvittighed over hele verden og hele året rundt, fordi brændstoffet kan klare temperaturer helt ned til -34 °C. Holdbarheden i tanken er også fremragende, fortæller Mika Hyötyläinen, Vice President of Marketing, Marketing & Services, Neste.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame