Valtra vil på Agritechnica 2017 vise SmartGlass-teknologien, som er gennemsigtige traktorinformationer på frontruden i N- og T-serien.

- Som chauffør på traktorer, er der mange informationer man skal holde øje med, og det her kan være én af løsningerne for at gøre det lettere for chaufføren, fortæller Brandon Montgomery, produktchef hos Valtra i Finland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at det vil være de vigtigeste informationer, som kan vises på forruden afhængig af arbejdsopgave. Det kan eksempelvis være hastighed, temperatur på olie og motor, position på frontlæsser, position på redskaber, brændstofniveau samt en række andre informationer.

Valtra forventer, at teknologien er på markedet inden for et år.

Forhøje sikkerheden

Valtra forventer, at teknologien i fremtiden kan sikre sikkerheden for traktor og chauffør, både på bedriften samt på vejen. I fremtiden er det meningen, at dispalyet i forruden vil informere om andre trafikanter, personer i nærheden af traktoren samt fortælle chaufføren, når hjulslippet pludselig bliver større, og dermed komme med en advarsel omkring en mulig kommende fastkørsel.