- Jeg ser frem til at overtage den formelle ledelse i Strube Scandinavia og fortsætte det gode samarbejde med alle vores kunder på de respektive markeder ? og ikke mindst det gode samarbejde, vi har med rigtig mange landmænd både lokalt og på de øvrige markeder, udtaler Niels Borre.

Strube vil fortsætte arbejdet med udvikling med forædling af frø til sukkerroer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi vil fortsat have fokus på markedsføring af nye sorter med et højt sukkerudbytte - også med de kendte karakteristika som høj renhed og sorter med et stort bladdække. Høj renhed er blevet meget vigtigt for dyrkerne de seneste år, hvor renhedsprocenten er blevet en væsentlig faktor i dyrkernes afregning. Stort bladdække er også en egenskab, som bliver vigtigere og vigtigere i takt med, at dyrkerne skal sprøjte mindre og mindre ? også i konventionelt landbrug, fortæller den nye direktør.

Kvalitetshvede

Strube ser en meget positiv udvikling i forædlingen af hvede ? både vårhvede og vinterhvede ? og udbytterne er absolut i top. Niels Borre fortæller, at Strube Scandinavia især har fokus på de markeder, som fokuserer på kvalitetshvede, og som har behov for en høj vinterfasthed i vinterhveden. Typiske lande er Litauen, Letland, Estland, Finland, Norge og Sverige, hvor vi allerede er repræsenteret med markedssorter. Vi vil forhåbentlig også se hvedesorter fra Strube på lokalt niveau de kommende år.

Strube-koncernen beskæftiger 450 personer og afsætter globalt via egne datterselskaber, lokale distributører eller agenter.